Clik here to sign up for our monthly newsletter!

E. proconventa@proconventa.hr // T. +385 (0)1 58 04 958

Team building

Ideje i programi za team building

TEAM BUILDING, RADIONICE I EDUKACIJE

Zašto team building?

Team building se organizira u svrhu poboljšanja rada timova s jasno definiranim ciljevima (definira ih klijent sam ili kroz razgovor s konzultantom) koji se tijekom projekta žele postići ili mjeriti. Radni dio projekta podrazumijeva teoretski (radionice) i praktični rad (kroz edukacijsko-motivacijske aktivnosti) na poboljšanju funkcioniranja tima nakon kojeg povratna informacija klijentu o uočenim pojavama u radu tima postaje dobra polazišna osnova za kreiranje akcijskog plana unapređenja rada tima.

RADIONICE koje se izvode sa stručnim trenerom ovisno o temi koja se želi komunicirati sa zaposlenicima:

    komunikacijske vještine
   upravljanje sukobima i antagonističkim odnosima
    motivacija i samomotivacija
    upravljanje stresom
    razumijevanje vlastite i tuđe osobnosti
    izrada vlatite osobne i poslovne vizije
    vođenje sastanaka
    timski rad
    vođenje timova
    prezentacijske vještine
    kako napraviti uspješnu selekciju
    kako dati i primiti feedback
    prodajne vještine

Navedene radionice moguće je međusobno kombinirati ovisno o potrebama klijenta.

*Radionice u našoj organizaciji vode treneri s dugogodišnjim iskustvom, autori poslovnih knjiga i strupnih članaka, poslovni savjetnici i stručnjaci iz područja ljudskih resursa.

Iz popisa radionica izdvajamo ''Texas Hold'em Poker u poslovnom svijetu '' radionicu. Poker nije kocka, u pokeru je bitno znanje... Kroz ovu radionicu naučite osnove risk managementa na zabavan i uzbudljiv način!

Pošaljite upit!

U sklopu radionica odrađuju se i EDUKACIJKO- MOTIVACIJSKE AKTIVNOSTI sukladno temi radionice. Aktivnosti su prilagođene svim sudionicima i ne zahtijevaju posebnu fizičku spremu. Osmišljene su na način da osvješćuju potrebu timskog rada i komunikacije unutar tima te potiču zajedničko rješavanje zadataka. Aktivnosti su zabavne i svi članovi tima sudjeluju istovremeno. Po završetku aktivnosti, prema želji klijenta,  moguće je napraviti kratki osvrt na dinamiku tima pri izvođenju aktivnosti.   

EDUKACIJSKO-MOTIVACIJSKE AKTIVNOSTI

TEAM PUZZLE
Koristeći svoje pregovaračke sposobnosti i vještine, timovi moraju sastaviti zadanu sliku u najkraćem vremenu međusobno trgovajući puzzle-ma. Djelovi puzzle-a su ispremješani kod različitih timova, a zadatak je izvršen kada timovi slože zadane slike.

TIMSKI LEGO
Zadatak timova je konstruirati jednaki predmet od lego kocki. Timovi su međusobno vizualno i auditivno odvojeni, a jedini način dolaska do informacija o gradnji je glasnik koji prikuplja informacije. Vrijeme za konstruiranje je ograničeno, a tim koji bude najbolje prenosio informacije ima najbolje izglede za uspješnu izgradnju zadanog predmeta.

METROPOLIS
Metropolis je igra koja izrazito koja promovira timski rad. Zadatak tima je izgraditi grad. Svi su posvećeni zajedničkom cilju i želji, a to je izgradnja boljeg okruženja za sve nas. Koncept metropolisa u sebi krije nekoliko aspekata bitnih u svakodnevnom radu, a to su: razvijanje strategije, planiranje, učenje o slabostima jednih i snazi drugih. Posebno je zanimljivo što Metropolis otkriva i nove talente, ljude koji imaju (ili nemaju) odlične pregovaračke vještine, kao i one koji su dobri (prikriveni) lideri skupine, a na svom radnom mjestu nisu imali priliku to i pokazati.

CRAZY CARS
Sudionici podijeljeni u timove imaju zadatak od danih resursa izgraditi auto. Kada dođudo startne linije, puštaju auto i on se giba dobivenom silom. Tim čiji auto prijeđe najveću udaljenost je pobjednik. Vrednuje se i kreativnost i estetski dojam izrade auta.

SPORTSKO – REKREATIVNE AKTIVNOSTI
(Korporativna olimpijada)

SOCCERAMA
Precizno zabijanje golova, zabavna igra simulacije gola pogodna je za sve dobne skupine. Cilj igre je nadmetanje u preciznosti, odnosno pogoditi mjesto u golu (označeno krugom) i kroz njega u rupu ubaciti loptu.
Ova vrlo prepoznatljiva igra pogodna je za organizaciju turnira i/ili nagradnih igara jer uz sudionike uključuje i gledatelje.

LJUDSKI STOLNI NOGOMET
Ako ste timski igrač, a pritom imate brze noge, ova će disciplina biti pravi užitak za Vas. Cilj je 'zabiti' što više golova protivničkoj ekipi dobrom suradnjom sa kolegama u Vašem timu, ali ima jedna zamka... Ruke su Vam fiksirane.   

RODEO BIK
Nemorate biti profesionalni jahač da bi savladali ovog bika. Važno je održati se na njegovim leđima što duže. Simulator napredne konstrukcije omogućuje pojednicu osjećaj pravog rodea! Upravljanje preko komandne ploče omogućuje jednake uvjete za sve natjecatelje te gradaciju težine i brzine „jahanja“.

BOUNCY BOX
Dvoboj s velikim rukavicama u improviziranom kavezu na napuhavanje jednako uveseljava i djecu i odrasle.

BUNGEE TRAMPOLIN
Bungee trampolin je jedan od najatraktivnijih zabavno-rekereacijskih proizvoda u današnje vrijeme. Vrhunska tehnologija konstrukcije pruža potpunu sigurnost i odličnu zabavu.

SURF /SNOWBOARD SIMULATOR
Surf simulator omogućuje pojednicu osjećaj surfanja! Upravljanje preko komandne ploče omogućuje jednake uvjete za sve natjecatelje te gradaciju težine i brzine  „surfanja“. Odlična zabava za odrasle, ali i za djecu.

STRELIČARSTVO
Mislili ste da Robin Hooda nemože nitko nadmašiti?! Na Vama je red da promijenite prošlost i najpreciznijim pogotkom odvedete svoj tim do pobjede.

BALANSIRANJE NA GREDI
Zadatak tima je uravnotežiti sve članove na gredi. Tijekom realizacije aktivnosti članovi tima ne smiju međusobno verbalno komunicirati.

BLINDFOLD POLIGON
Zadatak tima je  izraditi zadanog oblika pomoću užeta. Potrebno je planiranjem i dogovaranjem smisliti pretpostavke koje će omogućiti stvaranje zadanog oblika korištenjem užeta u trenutku kada svaki od sudionika bude imao povez na očima.

HOT HOT STUFF
Unutar kruga radijusa cca 4m nalaze se dva eksplozivna uređaja koja su postavljena na krivim mjestima. Jedini način za deaktivaciju eksplozivnih uređaja je konstruiranje naprave pomoću koje će im se zamjeniti mjesta. Na timu je da otkrije kako će izgraditi napravu za deaktivaciju. Vrijeme je kratko i ograničeno.

RASKRIŽJE
Cilj tima je provesti sve članove tima kroz raskrižje prema zadanim pravilima i u zadanom vremenu. Svi članovi tima moraju zamijeniti mjesta sa članovima koji se nalaze na drugoj strani raskrižja koristeći samo označena polja za kretanje.

i mnoge druge...

DRUŠTVENO – ODGOVORNI PROGRAMI

Učinite nešto korisno za zajednicu i bazirajte svoj team building program na humanitarnom projektu. Pozitivan učinak timskog rada i učinjenog dobrog djela bit će vidljiv na vašim, a ugled vaše organizacije svakako će porasti.

IZRADA KUĆICA ZA AZILE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE
Pomognite jednom od azila za napuštene životinje zaštite, zbrinu ili udome sve veći broj napuštenih životinja osmišljavanjem i izradom kućice za pse ili donacijom hrane i potrepština za njihove potrebe.

IZRADA HOTELA ZA KUKCE
Suprotno općem dojmu, kukci nisu štetočine, nego su važni, među ostalim, za oprašivanje biljaka, neki su predatori za nametnike, dok drugi žive u tlu i rahle ga kopajući tunele. U prirodi se stogapostavljaju nastambe za kukce koje i tijekom ljeta
pružaju stanište za život te tako pridonose njihovoj brojnosti.

IZRADA BICIKLA ZA DOMOVE ZA NAPUŠTENU DJECU
Možete li pružiti svojim kolegama veće zadovoljstvo od saznanja da su pomogli napuštenoj ili djeci nižeg imovinskog statusa? Složite bicikl na kojem će djeca uživati u igri i aktivnostima. Program možemo i dodatno pojačati uključivanjem elemenata potrage za blagom.

DODATNE IDEJE:
Uređivanje dvorišta vrtića ili škola
Uređivanje dječjih parkova


EXCLUSIVE PROGRAMI
SEGWAY
Segway je prvi samobalansirajući osobni transporter na svijetu i predstavlja posljednju generaciju osobne mobilnosti. Preplavio je svijet svojom primjenjivošću kako u osobne i poslovne svrhe, tako i u raznim oblicima promocije i team building programa.

BERG PEDAL GO KART
Posebno dizajnirani auti na pedale koji su u potpunosti ekološki prihvatljivi. Sudionici voze po posebno osmišljenom poligonu, a važno je što preciznijom vožnjom ostvariti najbolji timski rezultat.  

LET BALONOM
Sudionici imaju priliku postati gospodari neba u balonu na topli zrak. Uz pilota i ostale članove balonaške ekipe, sudionici će pomoći pri dizanju balona i njegovoj pripremi za uzlijetanje. Ukoliko su pogodni vremenski uvjeti (bez vjetra i kiše) sudionici će moći uživati u prekrasnom pogledu.

RAFTING
Prije samog raftinga svaka posada se upozna sa svojim vodičem, koji vas opskrbi obveznom opremom. Ona uključuje kacigu, sigurnosni prsluk te veslo. Na početnom mirnom dijelu rijeke vodič vas uputi u pravila ponašanja i osnovne tehnike veslanja. Za one iskusne, kao i početnike, preporučamo rijeke Unu i Zrmanju.

KULINARSKA RADIONICA