Clik here to sign up for our monthly newsletter!

E. proconventa@proconventa.hr // T. +385 (0)1 58 04 958

Incentive/poticajna putovanja
siječnja 18, 2016

Incentive putovanja - što, kako i čemu služe?

Incentive putovanja su poslovna putovanja koja za cilj imaju nagraditi i motivirati – potaknuti zaposlenike, partnere ili klijente. Poslodavac incentive programom svojim zaposlenicima zahvaljuje na napornom radu, trudu i uspjesima te ih putovanjem na neku atraktivnu destinaciju nagrađuje za to, s ciljem da ih motivira za nastavak predanog rada ali i da poboljša efikasnost svoga radnoga tima. Osim toga, incentive putovanjem se često zahvaljuje dugogodišnjim partnerima, klijentima i ključnim kupcima na lojalnosti – u nekom obliku loyalty programa – kako bi ih se nagradilo ali i motiviralo za nastavak suradnje.

Što je sve incentive?

Postoje razni oblici poticaja koje poslodavci koriste kako bi motivirali svoje zaposlenike kao što su dodaci na plaću, pokloni, poklon bonovi, wellness vikendi, zajedničke zabave i večere, no najefikasniji i najduže pamćeni oblik incentiva su zajednička putovanja. Bilo da tvrtka vodi na incentive putovanje svoje zaposlenike, klijente ili partnere, jedno je sigurno – skupina kojoj je namjenjeno putovanje,  a pogotovo na neko mjesto na kojem nikad nije bila, doživjet će nova iskustva i osjećat će se nagrađeno za svoje zasluge. Zajedničko putovanje na neku atraktivnu destinaciju sa popratnim kulturno-zabavno-rekreativnim programom zasigurno će unaprijediti lojalnost i motiviranost za daljnji rad.

Kod organizacije incentive putovanja nije riječ o organiziranju „običnog“ putovanja

Pri organizaciji incentiva prvo što treba napraviti jest dobar brief o tvrtki i osobama koje idu na putovanje. Na taj se način dolazi do informacija o interesima i mogućnostima. Postavljaju se ciljevi. Što se želi postići incentive putovanjem? Koja bi destinacija najbolje odgovarala profilu zaposlenika? Kako osmisliti program i kako u njega unijeti dodatni sadržaj, opet u skladu s profilom grupe? Tvrtke mogu same kreirati brief s interesima, mogućnostima i ciljevima, no u tome im mogu pomoći agencije s iskustvom organiziranja grupnih putovanja. Zašto? Zbog pristupa detaljima i kvaliteti izvedbe. Agencija će kasnije prikupljene informacije pretočiti u plan kroz koji će definirati izazove i rizike, ponudit će rješenje kroz svoje usluge da bi svi zajedno došli do rezultata – pozitivnog ishoda u kojem je s jedne strane zadovoljan klijent (tvrtka koja naručuje incentive putovanje za neku grupu), a s druge strane agencija koja je uspješno logistički, tehnički i kreativno provela cijeli projekt.

U incentive putovanja vrijedi ulagati

Najkraće rečeno, ulaganjem u incentive putovanja, tvrtka ulaže u svoje ljudstvo. No, ako se baci pogled na egzaktne beneficije incentive putovanja, onda možemo dobiti predodžbu o pravoj koristi takvih putovanja. Prema istraživanju iz 2013. godine koje je proveo Incentive Magazine, nakon provedenog incentive programa u 62,1 % slučajeva primijećeno je poboljšanje radnog učinka zaposlenika, u 57,8 % slučajeva došlo došlo do rasta tvrtkina poslovanja, odnosno porasta prodaje, u 50 % slučajeva je došlo do porasta morala, a u 42,2 %  do porasta lojalnosti zaposlenika, te u 32,8 % slučajeva je došlo do unaprjeđenja timskog rada. (IncentiveMag.com)

Motivacija Vašeg tima je ključ uspjeha. Omogućite svojim zaposlenicima i partnerima da putovanjem na neku zanimljivu destinaciju steknu nova nezaboravna iskustva i uspomene kojih će se uvijek sjećati. Ima li Vaša tvrtka u planu organizirati incentive program?

FOLLOW US ON

Download our RFP form

Kontaktirajte nas

Komentirajte, pitajte, sugerirajte, pošaljite upit...

ProConventa d.o.o. Putnička agencija
ID kod: HR-AB-01-080868460

Voditelj poslova: Jasmina Bilać

 

Trg Antuna Mihanovića 2, 10040 Zagreb
MBS: 080868460
Tvrtka registrirana pri Trgovačkom sudu u Zagrebu

OIB: 04727302481 | VAT NO: HR04727302481

Radno vrijeme za rad s korisnicima:
PON - PET 10:00 - 16:00 ili prema dogovoru
 

 

opći uvjeti poslovanja

 

Nadležno tijelo: Samostalni sektor turističke inspekcije

T: +385 1 58 04 958 | F: +385 1 2925 060
E: proconventa@proconventa.hr

 

 

 

Call us Email us Get a free quote